Wind mee

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: dit is reclame. Oké, het is dan wel ongevraagde reclame (sorry) maar het is ook onbetaalde reclame (stom natuurlijk).

Sinds 1 december zijn we overgestapt op volledig groene energie. Qua elektriciteit is dat redelijk duidelijk, n.l. windenergie die in Nederland is opgewekt. Wat gas betreft is het wat gecompliceerder. De mogelijkheden om in Nederland 100% groen gas te leveren zijn er gewoon nog niet. Dit wordt dan opgelost door groene certificaten te kopen waarmee geïnvesteerd wordt in groene projecten ver weg.

Gas is uiteindelijk toch een aflopende zaak aangezien er afgesproken is dat in 2050 de samenleving co2 neutraal moet zijn. Gasgebruik past daar niet in. Het gevolg hiervan is natuurlijk dat er meer elektriciteit gebruikt zal gaan worden om bv het huis te verwarmen, te douchen en te koken. Dit is alleen te doen wanneer er nog meer gebruik gemaakt gaat worden van wind en zon. Zon is in Nederland schaarser dan wind. Dit is in twee opzichten jammer. Ten eerste is het gewoonweg lekkerder wanneer de zon schijnt en het niet waait. Ten tweede  vind ik ook wel dat windmolens nou niet bepaald de mooiste bouwwerken zijn. Het is natuurlijk een beetje nostalgisch om te konstateren dat Kinderdijk een prettigere uitstraling heeft dan de tweede Maasvlakte. We zullen er aan moeten wennen dat het landschap hier en daar veranderd.

Waarschuwing, nu komt de reclame. Wij zijn overgestapt naar Qurrent.

Zoals uit een eerder blog (https://wibosite.wordpress.com/2016/03/01/meten-weten/) blijkt was ik al begonnen met het gebruik van de Qbox. Dit apparaatje/appje geeft inzicht in je dagelijkse energie verbruik. Aangezien Qurrent bij het onderzoek van de consumenten bond er als één van de drie beste leveranciers uit kwam was in dit geval de keuze snel gemaakt. Een helder en goed verhaal.

Eigenlijk ben ik niet zo’n voorstander van welkomstgeschenken en premies. Het geeft altijd toch een beetje het gevoel dat je gepaaid wordt met iets éénmaligs en wanneer je eenmaal binnen bent je gewoon vervalt in een simpele betaler. Echter, het welkomstgeschenk van Qurrent heeft mijn leven serieus veranderd. Dit verdient een kleine toelichting.

Het welkomstgeschenk van Qurrent zijn 3 windtegoeden. Eenvoudig uitgelegd zijn dit aandelen in een windmolen. Het is ook nog mogelijk om windtegoeden bij te kopen. Het leuke van deze windtegoeden is dat de opbrengst van die specifieke windmolen rechtstreeks van jouw eigen energie verbruik wordt afgetrokken. Met de Qbox zie je niet alleen je eigen verbruik, maar ook de dagelijkse opbrengst van “jouw” windmolen.

Tot eind november zat ik dagelijks mopperend op de fiets. Altijd maar tegenwind. Sinds 1 december kan het me niet hard genoeg waaien. Hoe harder het waait hoe lager de energierekening. Ik blijf er overigens wel de voorkeur aan geven om de wind in de rug te hebben.

PS. Mocht je ook zo’n positief gevoel bij wind willen hebben en ook willen overstappen, doe het dan via mij. Elk nieuwe gebruiker die ik aanbreng levert een premie op die we samen kunnen verdelen (😉Dit is natuurlijk de echte reclame van deze blog)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s